Occasions

Een occasion is eigenlijk gewoon een mooi woord voor een tweedehands auto. Omdat je bij een occasion vaak op zoek bent naar een mooi model voor een schappelijke prijs kun je hierin veel verschillende keuzes maken. Zo kun je naar een officiële occasion dealer gaan of ga je je tweedehandse auto bij een particulier kopen. Ook ben je altijd welkom bij de garagehouders. Zij hebben vaak mooie modellen overgekocht van bijvoorbeeld hun klanten. Het fijne aan het kopen bij een garagehouder is dat hij zelf het onderhoud van deze auto heeft verricht. Hij kan het dus niet maken om hierin fouten te maken of achter te houden.

Redenen om voor een occasion te kiezen

Een tweedehandse auto heeft zoals zoveel dingen voor en nadelen. Een van de voordelen is toch wel het prijsverschil tussen de nieuwe auto’s en de al gebruikte auto’s. Let op: het feit dat deze auto’s al gebruikt zijn hoeft in de verste verte niet te betekenen dat er ook iets mis moet zijn met deze auto. Dat kan net zo goed met een auto zijn die pas een jaar oud. Toch heb je logischerwijs meer kans op defecten aan je auto wanneer deze al langer op de weg rijdt en meer kilometers heeft gemaakt. Het voordeel aan een tweedehandse auto is dat je naar normaal gesproken duurder auto’s kunt zoeken. Deze auto’s zijn nu misschien wel binnen jouw bereik gekomen en dat geeft toch wel een heel fijn gevoel. Het maakt veel mensen niet uit of deze auto dan wel of niet al in gebruik is geweest. Ze vinden dit juist voordeliger. Nu kunnen zij hem betalen en anders had dat niet tot hun mogelijkheid behoort. Er is ook altijd voldoende keus bij de aankoop van een occasion en dat zorgt ervoor dat er ook altijd voor ieder wat wils op de markt is. Of je nou op zoek bent naar een klein bakje of juist naar een auto waarbij eindelijk het hele gezin in één auto op pad kan gaan. Er is altijd wel een occasion te vinden die bij jouw situatie past en ook nog eens het juiste prijskaartje aan zich heeft hangen.

Occasion versus een nieuwe auto

Uiteraard zijn er verschillen tussen een occasion en een nieuwe auto. Zo is het een feit dat wanneer je een gloednieuwe auto koopt, je nooit bij jezelf hoeft af te vragen of er misschien iets aan je auto mankeert. Als dit wel het geval is dan zat deze fout er al bij de levering en is deze gemaakt in de fabriek. De garantie is hierbij dus gegarandeerd en alle schuld ligt niet bij jou maar bij de leverancier en de dealer. Zorg er daarom voor dat je je occasion bij iemand koopt die ook garant staat voor eventuele verrassingen. Als er plotseling calamiteiten opspelen bij je auto moet je er zeker van zijn dat jij niet opdraait voor alle kosten. Hierbij komt een goede verzekering natuurlijk ook altijd nog goed van pas. Laat je hierover dan ook altijd goed inlichten. Zorg dat je weet naar wie je toe kunt stappen mochten er toch onverhoopt dingen op je pad komen aangaande de toestand van je auto.

Win-win situatie

Wanneer je al een auto in bezit hebt als je op zoek gaat naar een nieuwe auto. In dit geval een occasion. Dan heb je ook altijd de mogelijkheid om je vorige auto in te ruilen. Dit geeft namelijk een fixe korting op de aankoop van je volgende auto. Dit is altijd een win-win situatie voor beide partijen. Jij bent je auto kwijt en de dealer heeft weer niet materiaal om uiteindelijk te kunnen verkopen. Het fijne hieraan is dat het niet uitmaakt om wat voor merk auto het hierbij gaat. Je hoeft geen Volkswagen in te leveren om die te kunnen kopen. Je bent hierin volkomen vrij. Soms krijg je ook nog een vrijwaring voor je oude auto als je deze auto bij hetzelfde bedrijf inlevert.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 7 =

Related Post

auto huren

Auto hurenAuto huren

Het huren van een auto is vandaag de dag steeds populairder. Vooral in het buitenland is het een van de standaard attributen geworden die je bij je bestemming aangeboden wordt.

for sale

Auto verkopenAuto verkopen

Wanneer je je auto kwijt wilt, dan kun je ervoor kiezen om deze te verkopen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een advertentie te plaatsen op verschillende websites. Je hebt